Biografi

Søren BirchDirigenten Søren Birch

Født i 1955 og uddannet som kor- og orkesterdirigent ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

Efterfølgende har han foretaget videregående studier i korledelse i Sverige, og i orkesterdirektion i Tjekkiet.

Søren Birch har i mange år været ansat som docent i kor- og ensembleledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium. Ved siden af en udstrakt free-lance virksomhed underviser han i dag bl.a ved Kirkemusikskolerne i Vestervig og Løgumkloster.

Søren Birch dannede kammerkoret Coro Misto i Aalborg i 1991, ud fra et ønske om at skabe et forum for opførelse af klassisk a cappella musik, såvel traditionel som nyere. Siden marts 2011 er han tillige dirigent for Midtjysk Kammerkor som han også var med til at stifte.

Som orkesterdirigent har Søren Birch stået i spidsen for bl.a. Aalborg Symfoniorkester, Norddeutsche Sinfonietta, Det Jyske Ensemble, Prinsens Musikkorps og Aarhus Bachselskab. Desuden har han samarbejdet med Århus Strygerensemble, Nordjysk Strygere, Aalborg Messingensemble, Nordjysk Sinfonietta m.fl. Søren Birch har tillige gæstedirigeret Danmarks Radios Kor og det svenske radiokor. Søren Birch er en efterspurgt instruktør ved dirigentkurser og korstævner og har tilmed undervist på Musikhögskolan i Göteborg og Den Norske Musikkhøgskole i Oslo. Han er også aktiv som komponist og arrangør, hvilket bl.a. vil fremgå af værklisten andesteds på hjemmesiden.

Pressebilleder
Billede 1
Billede 2 (portræt)
Billede 3 (hænder)

Skriv et svar