• 170-året for slaget ved Fredericia

    fre 5. juli 2019 kl. 19:00
    Trinitatis kirke, Fredericia, Kongensgade 39B, 7000 Fredericia

    Salget ved Fredericia var det eneste slag som Danmark vandt over preusserne i treårskrigen 1848-50, og formentlig var det den sejr der førte til det overmod der resulterede i nederlaget i 1864. Hvert år siden har man i Fredericia holdt koncerter, kransenedlæggelse og optog for at mindes begivenheden. I Trinitatis kirke er der en mindekoncert om aftenen d. 5. juli og en morgenkoncert d. 6. juli. 

    I år er jeg blevet bestilt til at komponere et nyt værk i anledning af at det er 170 år siden slaget stod. Det er blevet til værket “Du lille land” – Suite over Tre Danmarkssange. Tekster af Benedicte Præstholm. Det er tekster der tager udgangspunkt i det historiske med krig og konflikt, går over håbet til ungdommen og til en sang om danskhed, natur og sommer.

    Værkets samlede varighed er 18 min. og er komponeret for kor, messingkvintet og to orgler. Medvirkende er kirkens udvidede kantori, kvintetten fra Slesvigske Musikkorps, kirkens organister Dennis Bang-Fick og Niels Erik Aggesen. Jeg dirigerer selv mit eget værk. Udover mit værk er der også øvrig musik på programmet. bl.a. et stykke af Niels W. Gade: “Tre Characteerstykker opus 18” oprindelig 4-hændigt klaver, arrangeret for messingkvintet og orgel af Lars Birkelund Olsen.